Agenda


Tot aan de verkiezingen op 23 mei, zijn er veel activiteiten georganiseerd waar ik graag met jullie in gesprek ga. Kijk hieronder naar de planning op dit moment, deze kan dagelijks veranderen, en hopelijk zie ik je dan!

Lees verder

Agenda

17/4

Kennismaking met de kandidaten voor het EP

Ubica Utrecht, Ganzenmarkt 24, Utrecht

19:00u

18/4

Debat Europa on Track

Radboud Universiteit, Berchmanianum gebouw, Houtlaan 4, Nijmegen

13:30u

Inhoud

Een leuk inhoudelijk debat over Brexit, jongeren, klimaat en de toekomst van Europa.

Europe on track
22/4

Posters klaar voor Provincie Gelderland

Provincie Gelderland

25/4

Het grote Europese CNV Verkiezingsdebat (klik voor meer info)

CNV Hoofdkantoor, Tiberdreef 4, Utrecht

19:00u

27/4

Posters plakken en rondbrengen in Provincie Gelderland

Doesburg, Zieuwent, Zutphen, Apeldoorn, Putten, Kerkwijk, Neder-Betuwe, Over-Betuwe, Lingewaard, Renkum, Ede

3/5

Detailhandel & Europese regels in de praktijk

Café Scrumpy, Plein 36b, Wateringen

10:00u

Detailhandel
5/5

Verkiezings- en bevrijdingsmarkt Wageningen

Wageningen

16:00u

Inhoud

5 mei is, zeker in Wageningen, het moment om te vieren dat we in vrijheid kunnen leven.
De gemeente Wageingen organiseert een verkiezingsmarkt waarop de verschillende partijen aan de bezoekers van Wageningen kunnen uitleggen op welke manier zij in Europa mee helpen om de vrijheid die we hebben, zoveel mogelijk te behouden.

Samen met Bram, Bart, Thimo, Ben, Céline, Bjorn en andere VVD-toppers uit de regio hebben we er een geweldig leuke dag van gemaakt!

Verkiezingsmarkt Wageningen
7/5

Bedrijfsbezoek Veeneman Bouwonderneming

Apeldoorn

09:00u

Gelderse VVD kandidaat Sjoerd Bakker op bezoek bij Veeneman Bouwonderneming

Sjoerd Bakker, de Gelderse VVD- kandidaat voor het Europees Parlement was vandaag op bezoek bij Bouwonderneming Veeneman een mooi familiebedrijf in Apeldoorn. De aannemer richt zich met de 90 medewerkers vooral op het verduurzamen van de woningvoorraad, tijdelijke zorgunits, recreatiewoningen en het onderhoud van corporatiewoningen.

Sjoerd: "Veeneman werkt vooral voor zorginstellingen, woningcorporaties en lokaal particuliere projecten. Het is mooi om te zien dat zij pragmatische oplossingen bedenken voor ingewikkelde problemen. Regelgeving staat een pragmatische oplossing soms in de weg. Het is leuk om met elkaar te brainstormen hoe het anders kan. En ondertussen blijven we allemaal vooral oppakken wat al kan."

Veeneman Bouwonderneming Veeneman Bouwonderneming
7/5

ElaadNL Verkiezingsdebat

Houtzaagmolen De Ster, Molenpark 3 (ingang via de Floresstraat), Utrecht

14:00u

Inhoud

ElaadNL organiseert op 7 mei een Europees verkiezingsdebat over de toekomst van elektrische mobiliteit in het algemeen en Smart Charging in het bijzonder. Ook in het volgende programma van de Europese Commissie speelt schoon vervoer een grote rol. De uitbreiding van het aantal stekkerauto’s en laadpalen past in een groen Europa, maar werpt ook vragen en uitdagingen op. Hoe zorgen we voor interoperabiliteit? Hoe bieden we transparante informatie aan over prijzen en beschikbaarheid? Hoe maximaliseren we de rol van elektrische voertuigen bij het opslaan van energie? Kandidaat-Europarlementariërs wisselen met elkaar en met u van gedachten hierover.

Het debat wordt gehouden in Houtzaagmolen De Ster in Lombok, Utrecht. Vlakbij de locatie waar koning Willem-Alexander op 21 maart een nieuw energie- en mobiliteitssysteem heeft gelanceerd: een netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s dat niet alleen kan opladen, maar ook kan ontladen. Dit betekent dat de duurzame zonne-energie weer terug wordt gegeven aan het net. De Renault Zoë is de eerste auto die dit ter plekke heeft gedemonstreerd.

8/5

Politiek debat over Duurzaamheid (Essent en NVDE)

NHow Rotterdam, Wilhelminakade 137, Rotterdam

14:00u

Inhoud

Energie en klimaat zijn belangrijke thema’s voor de Europese verkiezingen van 23 mei. Er liggen grote uitdagingen voor ons en er valt echt wat te kiezen. Daarom organiseren Essent en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) op 8 mei een stevig debat met Europese politici van de grotere politieke partijen. Kiezers, energieprofessionals en media zijn benieuwd naar de mening van Europese kandidaten over een aantal thema’s. Welke kansen biedt de energietransitie voor de economie? Moet Europa bindende klimaatdoelen opleggen aan landen, om Parijs te halen? Hoe blijven we leveringszekerheid garanderen? En hoe zorgen we voor draagvlak voor de energietransitie?

Het debat door de kandidaten voor het Europees Parlement is cruciaal om kiezers en energieprofessionals te informeren over de oplossingen van de partijen inzake de grote vraagstukken rond klimaatbeleid. Dit debat vindt plaats in Nhow Rotterdam en zal worden afgesloten omstreeks 16.30u met een netwerkborrel. Het debat is openbaar toegankelijk en wij nodigen een brede doelgroep uit van geïnteresseerden in energie en klimaat. Ook nodigen we actief de media uit.

Binnen één generatie naar honderd procent duurzame energie; wij denken dat het kan. Essent helpt haar ruim 2 miljoen klanten hierin op weg en de NVDE spreekt namens 1500 aangesloten bedrijven. We hopen zeer dat u in dit debat uw oplossingen voor één van de grootste uitdagingen van onze tijd kunt toelichten.

Met vriendelijke groet,
Patrick Lammers, CEO Essent
Olof van der Gaag, Directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)

Essent debat

9/5

Malik Azmani & Sjoerd Bakker gaan de bediening in

Rembrandt, Marktstraat 3, 7311 LH Apeldoorn

14:30u

​M​alik maakt meters

Malik Azmani, VVD lijsttrekker voor het Europees Parlement, rijdt donderdag met zijn Volkswagenbusje langs Apeldoorn. "We bezoeken mensen die je niet elke dag op televisie hoort. Omdat ze niet schreeuwen, maar doen. Mensen die van groot belang zijn voor elkaar en voor ons land. Mensen die dit land zo mooi maken", aldus Malik. In Apeldoorn steekt Malik zijn handen uit de mouwen door de middenstand aan onze Marktstraat/Marktplein te helpen. Zowel de Marktstraat als het Marktplein worden flink opgeknapt. Deze ondernemers geven samen met lokale overheden een nieuwe impuls aan de levendigheid van onze binnenstad.

Malik zal Apeldoorn 's middags aandoen en steekt samen met Sjoerd Bakker, nr 12 uit Bennekom op de lijst van de VVD voor het Europees Parlement de handen uit de mouwen. Dikke kans dus dat je boek dat je koopt bij Nawijn & Polak of het kadootje bij Waar wordt ingepakt door Malik of Sjoerd. En het is natuurlijk ook erg grappig om ijsje bij Talamini of je drankje bij Rembrandt geserveerd te krijgen door een bijna-europarlementariër. Dus je weet waar je heen moet voor de moederdag kadootje of pauze momentje!

Malik en Sjoerd aan het werk Malik en Sjoerd aan het werk
11/5

Innovatie evenement, gereedschap voor Europa

Wijnhuis Robbers & Van den Hoogen, Velperweg 23, Arnhem

15:00u

Inhoud

Wat kunnen we met waterstof? Of met zonnepanelen in asfalt? Kunnen we groenten telen op een planeet met steeds meer zout water? Hoe kun je de kracht van de golven inzetten voor Energie? Allemaal vragen die hier in ons kleine Nederland beantwoord worden. Want als we ergens groot in zijn, is het wel in uitvinden!

Kom op 11 mei naar Arnhem en laat je overtuigen dat Nederland dé gereedschappen heeft voor de toekomst. En help mij als kandidaat om namens de VVD met deze kennis in m'n rugzak naar Europa te gaan!

Klik hier voor meer informatie
14/5

Roze Pubquiz

Café Colours, Jansplaats 47, Arnhem

19:30u

Doe mee met je team!

Denk jij dat je alles weet van het Eurovisie Songfestival? Van Europa, Disney, showbizz of muziek in het algemeen? Kom dan op dinsdagavond 14 mei naar de Roze Pubquiz van 19:30u tot 21:00u in Café Colours, Jansplein 47 in Arnhem!
Op deze avond zal Sjoerd Bakker, kandidaat voor het Europees Parlement namens de VVD jullie kennis op de proef stellen! Deelname is gratis. #vvdkleurtroze

Aansluitend op grote schermen de 1e halve finale van het Eurovisie Songfestival!

Klik hier om je aan te melden

15/5

Werkbezoek met Malik Azmani aan IPKW

Industriepark Kleefse Waard, Arnhem

14:30u

VVD Europees Parlement lijstrekker Malik Azmani samen met Sjoerd Bakker (#12) en wethouder Jan van Dellen op bezoek bij Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Waterstof als brandstof, snel (15 min) je auto electrisch kunnen opladen en startups die de ruimte krijgen om te vernieuwen en te verbeteren 👉energie-innovaties, het gebeurt in Arnhem.
15/5

Rondleiding en werkbezoek aan de "Blue Band Bajes"

Arnhem

17:30u

16/5

Interview met Martin Both van EdeTV

Raadhuis, Ede

15:30u

18/5

Verkiezingsmarkt Nijmegen

Marikenstraat, Nijmegen

10:00u

Inhoud

Samen met VVD Nijmegen zullen we proberen om al je vragen en ideeen over Europa te beantwoorden. Van 10:00u tot 12:00u staan we voor je klaar op de hoek van de Marikenstraat / Burchtstraat. Kom langs en ga met ons in gesprek!

18/5

Europees Verkiezingsdebat

Oud Katholieke Kerk, Varkensmarkt 2, Culemborg

16:00u

Inhoud

Idee
De lokale afdelingen van CU, D66 en GroenLinks organiseren samen een dialoog over Europa. Wat is het nut van Europa voor Nederland? Zijn we vooral samen sterk tegen Rusland en China? Heeft Europa zeggenschap over ouderschapsverlof? Welke aanpak hebben partijen voor ogen als het gaat om klimaat of mensenrechten? Is het noodzakelijk voor Nederland om binnen Europa te blijven?

Doel
We voeren de dialoog om de EU-verkiezingen op 23 mei onder de aandacht te brengen én om jouw keuze wellicht beter te kunnen maken.

Malik en Sjoerd aan het werk Malik en Sjoerd aan het werk
20/5

ALV - VVD Regio Oost

Bierbrouwerij De Vlijt, Vlijtseweg 114 te Apeldoon

19:30u

21/5

Studenten verkiezingsdebat

Thomas a Kempis - Het Arentheem College, Thomas A Kempislaan 25, Arnhem

19:15u

Debat over Europa

Een debat over klimaat, de EU, het drugsbeleid en de jeugd in de politiek.

Malik en Sjoerd aan het werk
21/5

ALV bij VVD Netwerk De Graafschap

Café Restaurant “Den Bremer”, Zutphen-Emmerikseweg 37, 7227 DG Toldijk

21:00u

In gesprek met onze achterban

Tijdens de ALV van VVD Netwerk De Graafschap ga ik in gesprek met onze leden over Europa, mijn rol en de dingen die ik met en voor de VVD, voor Nederland en voor Europa wil gaan doen.

22/5

Debat in Wageningse Bibliotheek

Bibliotheek, Stationsstraat 2, Wageningen

19:00u

22/5

Debat tussen Mark Rutte en Thierry Baudet

De Rode Hoed, Amsterdam

23:00u

23/5

Verkiezingen